طبقه بندی مطالب
پربازدیدترین مطالب
مقالات منتخب هفته
جزئیات مطلب
عمل جراحی کیسه بیضه حجیم-اسکروتوپلاستی
تعداد بازدید:10522
عملکرد کیسه بیضه (Scrotum) نگهداری از بیضه ها در یک محیط با دمای متعادل می باشد تا بیضه ها بتوانند دو کار اصلی خود، یعنی تولید هورمون مردانه و تولد اسپرم را به نحو مطلوب انجام دهند. گاهاً کیسه بیضه بعلت بعضی بیماریها و یا بنا به علل نا معلوم متحمل تغییراتی می شود که هم از نظر ظاهری حالت نامناسبی پیدا می کند و هم اینکه گاهاً با فعالیتهای طبیعی فرد مداخله می کند. بیشتر با بالا رفتن سن، کیسه های بیضه افتادگی پیدا کرده و اسباب زحمت فرد را فراهم می کنند.
چون کیسه بیضه (Scrotum) محل محرمانه بدن تلقی می شود، بسیاری از مردان در بیان کردن مشکل خود خجالت می کشند و یک عمر از نظر روحی و فیزیکی در عذاب هستند. کیسه های بیضه بزرگ و کشیده گاهاً برای فرد بخصوص افراد دیابتی می تواند منشاء عفونتهای خطیر باشد، چون آنها بعلت سائیدگی و ضربات، زخم شده و چون محیط بعلت تعریق مرطوب می باشد، زود عفونت ایجاد می شود. در افراد دیابتی عفونت کیسه بیضه گاهاً بسرعت پیشرفت کرده و سبب یک بیماری خطیر که گاهاً کشنده است بنام گانگرن فورنیر می گردد که در آن بافتهای ناحیه تناسلی بعلت عفونت شدید تخریب شده و کم کم بافتهای اطراف را نیز گرفتار می کنند (شکل ۱ و ۲). کیسه بیضه حجیم در بسیاری از موارد نیاز به اقدام خاصی ندارد و فقط فرد باید بهداشت خود را رعایت کند. گاهاً این کیسه ها بسیار حجیم شده و اسباب زحمت فرد می شوند. در ضمن، بسته به نوع شغل و فعالیت افراد، یک کیسه بیضه حجیم ممکن است در فردی اهمیت نداشته باشد و بر عکس در فرد دیگر سبب مزاحمت شدید گردد، در همچون مواردی باید با جراحی پلاستیک از اندازه کیسه های بیضه کاست. در اصطلاح علمی، عمل جراحی پلاستیک بیضه را اسکروتوپلاستی (Scrotoplasty) می گویند. در موارد زیر بیمار از عمل جراحی پلاستیک کیسه بیضه سود می برد:
۱٫ کیسه بیضه بسیار بزرگ باشد، اینگونه کیسه های بیضه سبب مشکلات زیر در مرد می شوند:
-کاهش اعتماد به نفس از نظر روابط زناشوئی بعلت ظاهر نامناسب
-مشکل و حتی دردناک بودن بعضی از فعالیتهای فیزیکی
-تحریک پوست کیسه بیضه و زخم شدن آن
۲٫ عفونت مکرر پوست کیسه بیضه
۳٫ مداخله با فعالیتهای روزمره
اطلاعاتی در مورد عمل جراحی پلاستیک کیسه بیضه
آن یک عمل پلاستیک است که در دست جراح حاذق عوارض بسیار کمی دارد. این عمل جراحی نیاز به یک روز بستری در بیمارستان دارد و جهت ترمیم از نخهای قابل جذب استفاده می شود و بعداً نیازی به کشیدن بخیه ها نیست. بستگی به نیاز بیمار طول مدت عمل جراحی ۶۰-۳۰ دقیقه می باشد. در این عمل هیچگونه دستکاری در آلت تناسلی و مجرای ادرار صورت نمی گیرد. کیسه های بیضه شکل طبیعی خود را حفظ کرده و هیچگونه تغییری در حس پوست بیضه لتفاق نمی افتد.
خطرات و عوارض عمل جراحی
مثل هر عمل جراحی دیگر، این جراحی نیز دارای عوارض مخصوص به خود است. اگر بیمار توصیه های قبل و بعد از عمل جراحی را رعایت نماید، می توان از بسیاری از عوارض عمل جلوگیری کرد. مهمترین عارضه این عمل عفونت محل زخم است.
ترمیم محل عمل چه مدت طول می کشد؟
معمولاً تا دو روز پس از عمل یک مختصر درد در ناحیه عمل طبیعی است. بعد از عمل، پوست کیسه بیضه متورم و ملتهب است. یک هفته طول می کشد تا تورم کاهش یابد و چهار هفته طول می کشد تا کیسه بیضه شکل طبیعی خود را پیدا کند. هفته اول بعد از عمل نیاز به پانسمان زخم است و در پایان هفته اول می توان فعالیت طبیعی را از سر گرفت. تا چهار هفته بعد از عمل نباید نزدیکی انجام شود، چون ممکن است منجر به عفونت شدید محل عمل شود.
کانال تلگرام مخصوص باروری و ناباروری:
https://t.me/nabarvaridrsafarinejad
https://t.me/salamatjensidrsafarinejad
https://t.me/zegiltanasolidrsafarineiad
https://t.me/Iraniantransgender
در رابطه با این پست نظری ثبت نشده است ...