طبقه بندی مطالب
پربازدیدترین مطالب
مقالات منتخب هفته
جزئیات مطلب
اعمال جراحی در تغییر جنسیت یا ترانس سکسوالیسم زن به مرد
تعداد بازدید:2309
در جامعه ما مثل تمامی جوامع یک عده انگشت شمار مرد یا زن هستند که خواهان تغییر جنسیت به جنس مخالف (Transsexualism) می باشند. افرادی حائز شرایط تغییر جنسیت هستند که دارای یک عده معیارهای علمی باشند که توسط مجامع علمی دنیا تهیه شده اند. صرف ادعا و درخواست یک نفر دلیل بر انجام فوری اقدامات لازم برای تغییر جنسیت نیست. اینگونه افراد ابتدا توسط یک تیم خبره معاینه, مصاحبه و مشاوره می شوند و در نهایت اگر حائز شرایط شدند، می توانند با کسب مجوزهای قانونی لازم اقدام به تغییر جنسیت کنند.
این افراد حتی با استفاده از مجوز می توانند نسبت به تغییر نام و شناسنامه خود نیز اقدام کنند. مشکل ترین مرحله تغییر جنسیت، مرحله انجام اعمال جراحی مورد نیاز است که در اینجا فقط فهرست وار ذکر می شوند. توجه داشته باشید که عمل جراحی تغییر جنسیت (Transsexualism) از روی هوا و هوس نخواهد بود. بلکه به عنوان یک بیماری تلقی و پس از تأئید کارشناسان مربوطه انجام می شوند.
لازمه اقدام به تغییر جنسیت دو شرط اصلی زیر است:
۱٫ بیمار باید تحصیل کرده و دارای میزان شعور اجتماعی متوسط به بالا باشد تا بتواند گفته های پزشک را درک و توانائی انجام آنها را داشته باشد.
۲٫ توانائی مالی خوب داشته باشد.
بیمار ترانس سکسوال (Transsexual) پس از عبور از تمامی مراحل، در آخرین مرحله به جراح مربوطه جهت انجام اعمال جراحی ارجاع می شوند. همکاران روانشناس و روانپزشک در انتخاب این بیماران نهایت سعی و تلاش خود را می کنند و حقیتاً در این مورد سنگ تمام گذاشته و بیمار را به درستی انتخاب می کنند، ولی به تجربه من متأسفانه دو مورد فوق را در نظر نمی گیرند. بیماری که تحصیلات خوب و کافی ندارد و دارای IQ پائین است هر قدر هم توضیح داده می شود، اصلاً متوجه اهمیت موضوع نیست. فقط می خواهد مجوز لازم را از قوه قضائیه بگیرد. قبل از اقدام به اعمال جراحی مربوطه لازم است این بیماران یک تا دو سال تحت هورمون درمانی مناسب قرار گیرند، و اکثراً خود بیماران تصمیم می گیرند که هورمون درمانی لازم ندارند. از طرف دیگر این بیماران نیاز به اعمال جراحی متعدد دارند که بعضی ها الزامی و بعضی ها ترجیحی است. هر عمل جراحی ممکن است دارای عارضه باشد که این عوارض نیز نیاز به اصلاح دارند. مثلا دستگاه تناسلی باید در چند مرحله جراحی بشکل جنس مخالف در بیاید ولی لازم نیست حتماً برای تغییر تون صدا تارهای صوتی خود را عمل جراحی کنند. بنده در مرکزی که در خارج از کشور دوره های آموزشی را می گذراندم پس اثبات نیاز به تغییر جنسیت توسط همکاران روانشناس و قبل از دادن مجوز، بیمار به مرکز جراحی ارجاع می شد و لیست اعمال جراحی الزامی و دلخواه در اختیار بیمار قرار داده می شد و بر حسب انتخاب بیمار، می بایست قبل از دادن مجوز قانونی توسط قوه قضائیه، تمکن مالی وی به اثبات می رسید. در ایران پس از مجوز اولیه تا زمانیکه یک عده اعمال جراحی انجام نشده اند، دادگاه مجوز نهائی برای تغییر اسم را نمی دهد. بنده بیماران بسیاری دارم که از تغییر جنسیت فقط تغییر لباس داده اند. مثلا اگر پسری مجوز دختر شدن را گرفته است، فقط اکتفا به پوشیدن مانتو و روسری کرده و همینطور در جامعه می چرخد. من نمی دانم که آیا اینها می توانند تا آخر عمر به این سبک زندگی کنند و یا اینکه یک محدوده زمانی برای انجام اعمال جراحی مورد نیاز وجود دارد؟ بنده خودم شخصاً تا زمانیکه مطمئن نشوم بیمار از عهده هزینه های اعمال جراحی و دارو درمانی مربوطه تا آخر عمر بر نمی آید، اولین عمل جراحی را انجام نمی دهم. چون رها شدن بیمار در نیمه راه از نظر روانی خیلی پر عارضه است. بنابراین بنده از مسئولین محترم تقاضا دارم هنگام صدور مجوز لازم جهت تغییر جنسیت دو مورد فوق حتماً در نظر گرفته شوند. به تجربه من بیش از ۸۰ درصد بیمارانیکه دارای مجوز تغییر جنسیت هستند کم سواد بوده و به هیچ وجه توانائی مالی جهت تغییر جنسیت را ندارند.
جهت تغییر جنسیت (Transsexualism) مجوزهای قانونی لازم است و تشخیص اینکه چه کسانی نیازمند تغییر جنسیت هستند با افراد کارشناس می باشد. فرایند کلی تغییر جنسیت شامل سه مرحله می باشد:
· مشاوره
· هورمون درمانی
· اعمال جراحی
پس از اینکه فرد ترانس سکسوال (Transsexual) جلسات مشاوره را پشت سر گذاشت و حداقل یک سال از هورمون درمانی وی گذشت و هنوز در تصمیم خود راسخ است، می توان اعمال جراحی لازم را به ترتیب انجام داد. باید به بیمار خاطر نشان کرد که اعمال جراحی غیر قابل برگشت هستند و بیمار دیگر نمی تواند از نظر فیزیکی به جنس واقعی برگردد. اعمال جراحی برای ترانس سکسوالیسم باید از استانداردها پیروی کنند. یک سازمان بین المللی بنام Professional Association for Transgender Health (PATH) وجود دارد که قوانین و مراقبتهای مورد نیاز افراد ترانس سکسوال را مدون کرده است.
در زنانیکه خواهان تغییر جنسیت به جنس مرد هستند (Female to Male)، معمولا توالی اعمال جراحی به شرح زیر می باشند، ولی بسته به تجربه جراح و نیاز بیمار، می توان در این توالی تغییراتی را داد:
· اولین مرحله در تغییر جنسیت زن به مرد برداشتن سینه ها است. برداشتن سینه ها به دو روش انجام می شود: روش اول عبارت از برداشتن دو طرفه سینه ها همراه با ترمیم مجدد نوک سینه و هاله اطراف آن. در روش دوم سینه ها از زیر پوست برداشته می شوند که در اصطلاح به آن برداشتن زیر جلدی سینه گفته می شود. روش دوم مناسب افرادی است که دارای سینه های کوچک هستند.
· مرحله دوم برداشتن رحم، دهانه رحم، لوله های رحمی و تخمدانها می باشد.
· مرحله سوم برداشتن واژن است. در خانمهائیکه می خواهند تغییر جنسیت (Sex Reassignment Surgery) بدهند، می توان به دو روش آلت تناسلی مردانه ایجاد کرد. در روش اول با استفاده از یک پیوند از عضلات و استخوانهای ساعد، آلت تناسلی درست می شود و در روش دوم خود کلیتوریس خانم تبدیل به آلت تناسلی مردانه می شود. اگر از روش اول برای ایجاد آلت تناسلی استفاده خواهد شد، باید کل واژن و در روش دوم مقداری از واژن برداشته می شود. از بافت واژن برداشته شده جهت ایجاد مجرای ادرار استفاده می شود.
· در مرحله چهارم آلت تناسلی مردانه (Phalloplasty) ایجاد می شود. معمولاً روش مرسوم استفاده از کلیتوریس خود خانم می باشد چون کلیتوریس دارای حس و خاصیت نعوظ است. ابتدا کلیتوریس آزاد می شود و سپس با استفاده از لبهای کوچک آلت تناسلی خانم، یک آلت تناسلی کوچک ایجاد می شود. این عمل کم عارضه بوده و مزیت آن داشتن حس و خاصیت نعوظ در کلیتوریس است ولی ممکن است نتوان با آن عمل نزدیکی را انجام داد. اندازه آلت تناسلی که با این روش ایجاد می شود ۱۰-۴ سانتیمتر خواهد بود.
· مرحله پنجم طولانی کردن مجرای ادرار و آوردن آن به نوک آلت تناسلی ایجاد شده است که بیمار بتواند حالت ادرار کردن مردانه داشته باشد. ولی باید توجه داشت که علی رغم این عمل طولانی کردن مجرای ادرار، بیمار ممکن است باز نتواند در حالت ایستاده ادرار کند. در این مرحله از روی شکم یک سوند در داخل مثانه گذاشته می شود تا ادرار را خالی کند و مجرای ادرار طبیعی فرصت ترمیم داشته باشد. پس از ایجاد و ترمیم مجرای ادرار طبیعی سوند مثانه خارج می شود.
· در مرحله ششم کیسه بیضه ایجاد می شود. برای اینکار داخل لبهای بزرگ خالی و در داخل آنها پروتز بیضه گذاشته می شود.
باید بخاطر داشته باشید که هر کدام از مراحل فوق دارای عوارض مخصوص به خود هستند و ممکن است نیاز باشد که بیمار بارها بستری و تحت عمل جراحی قرار گیرد. کلاً اعمال جراحی تغییر جنسیت بسیار پیچیده و بالقوه پر عارضه هستند و نباید آنها را ساده انگاشت. اعمال جراحی فوق در تغییر جنسیت زن به مرد (Female to Male) اجباری بوده و باید انجام شوند ولی یک عده اعمال جراحی اضافی نیز وجود دارند که انتخابی یا Optional بوده و بیشتر ظاهر مردانه به زن می دهد، این اعمال جراحی Optional عبارتند از:
· عمل جراحی پلاستیک بینی برای ایجاد بینی با ظاهر مردانه
· کاشتن گونه و فک برای ایجاد صورت مردانه
· عمل جراحی کاشت عضلات سینه ای مخصوص مردان
· در خانمها لگن پهن است برای ایجاد لگن مردانه می توان از لیپوساکشن لگن و رانها استفاده کرد.
در رابطه با این پست نظری ثبت نشده است ...