طبقه بندی مطالب
پربازدیدترین مطالب
مقالات منتخب هفته
جزئیات مطلب
اعمال جراحی در تغییر جنسیت یا ترانس سکسوالیسم مرد به زن
تعداد بازدید:18035
ترانس سکسوالیسم(Transsexualism) یا تغییر جنسیت در مواردیکه فرد از جنس خود ناراضی است و دارای معیارهای علمی لازم برای تغییر جنسیت است انجام می شود. امر تغییر جنسیت بسیار پیجیده است و یک کار تیمی است. در کشور ما نیز اگر فردی مجوزهای قانونی لازم را داشته باشد این امر امکان پذیر است.
توجه داشته باشید که عمل جراحی تغییر جنسیت (Transsexualism) از روی هوا و هوس نخواهد بود. بلکه به عنوان یک بیماری تلقی و پس از تأئید کارشناسان مربوطه انجام می شوند.
لازمه اقدام به تغییر جنسیت دو شرط اصلی زیر است:
۱٫ بیمار باید تحصیل کرده و دارای میزان شعور اجتماعی متوسط به بالا باشد تا بتواند گفته های پزشک را درک و توانائی انجام آنها را داشته باشد.
۲٫ توانائی مالی خوب داشته باشد.
بیمار ترانس سکسوال (Transsexual) پس از عبور از تمامی مراحل، در آخرین مرحله به جراح مربوطه جهت انجام اعمال جراحی ارجاع می شوند. همکاران روانشناس و روانپزشک در انتخاب این بیماران نهایت سعی و تلاش خود را می کنند و حقیتاً در این مورد سنگ تمام گذاشته و بیمار را به درستی انتخاب می کنند، ولی به تجربه من متأسفانه دو مورد فوق را در نظر نمی گیرند. بیماری که تحصیلات خوب و کافی ندارد و دارای IQ پائین است هر قدر هم توضیح داده می شود، اصلاً متوجه اهمیت موضوع نیست. فقط می خواهد مجوز لازم را از قوه قضائیه بگیرد. قبل از اقدام به اعمال جراحی مربوطه لازم است این بیماران یک تا دو سال تحت هورمون درمانی مناسب قرار گیرند، و اکثراً خود بیماران تصمیم می گیرند که هورمون درمانی لازم ندارند. از طرف دیگر این بیماران نیاز به اعمال جراحی متعدد دارند که بعضی ها الزامی و بعضی ها ترجیحی است. هر عمل جراحی ممکن است دارای عارضه باشد که این عوارض نیز نیاز به اصلاح دارند. مثلا دستگاه تناسلی باید در چند مرحله جراحی بشکل جنس مخالف در بیاید ولی لازم نیست حتماً برای تغییر تون صدا تارهای صوتی خود را عمل جراحی کنند. بنده در مرکزی که در خارج از کشور دوره های آموزشی را می گذراندم پس اثبات نیاز به تغییر جنسیت توسط همکاران روانشناس و قبل از دادن مجوز، بیمار به مرکز جراحی ارجاع می شد و لیست اعمال جراحی الزامی و دلخواه در اختیار بیمار قرار داده می شد و بر حسب انتخاب بیمار، می بایست قبل از دادن مجوز قانونی توسط قوه قضائیه، تمکن مالی وی به اثبات می رسید. در ایران پس از مجوز اولیه تا زمانیکه یک عده اعمال جراحی انجام نشده اند، دادگاه مجوز نهائی برای تغییر اسم را نمی دهد. بنده بیماران بسیاری دارم که از تغییر جنسیت فقط تغییر لباس داده اند. مثلا اگر پسری مجوز دختر شدن را گرفته است، فقط اکتفا به پوشیدن مانتو و روسری کرده و همینطور در جامعه می چرخد. من نمی دانم که آیا اینها می توانند تا آخر عمر به این سبک زندگی کنند و یا اینکه یک محدوده زمانی برای انجام اعمال جراحی مورد نیاز وجود دارد؟ بنده خودم شخصاً تا زمانیکه مطمئن نشوم بیمار از عهده هزینه های اعمال جراحی و دارو درمانی مربوطه تا آخر عمر بر نمی آید، اولین عمل جراحی را انجام نمی دهم. چون رها شدن بیمار در نیمه راه از نظر روانی خیلی پر عارضه است. بنابراین بنده از مسئولین محترم تقاضا دارم هنگام صدور مجوز لازم جهت تغییر جنسیت دو مورد فوق حتماً در نظر گرفته شوند. به تجربه من بیش از ۸۰ درصد بیمارانیکه دارای مجوز تغییر جنسیت هستند کم سواد بوده و به هیچ وجه توانائی مالی جهت تغییر جنسیت را ندارند.
مهمترین بخش در فرایند تغییر جنسیت (Transsexualism)، انجام اعمال جراحی مورد نیاز می باشد. یک عده اعمال جراحی باید حتماً انجام شوند ولی یک تعداد از آنها نیز اختیاری یا Optional می باشند. دراین مقاله فهرست وار اعمال جراحی مورد نیاز جهت تغییر جنسیت از مرد به زن (Male to Female) توضیح داده می شوند.
پس از اینکه فرد ترانس سکسوال (Transsexual) جلسات مشاوره را پشت سر گذاشت و حداقل یک سال از هورمون درمانی وی گذشت و هنوز در تصمیم خود راسخ است، می توان اعمال جراحی لازم را به ترتیب انجام داد. باید به بیمار خاطر نشان کرد که اعمال جراحی غیر قابل برگشت هستند و بیمار دیگر نمی تواند از نظر فیزیکی به جنس واقعی برگردد. اعمال جراحی برای ترانس سکسوالیسم باید از استانداردها پیروی کند. یک سازمان بین المللی بنام Professional Association for Transgender Health (PATH) وجود دارد که قوانین و مراقبتهای مورد نیاز افراد ترانس سکسوال را مدون کرده است.
مردانی می توانند تغییر جنسیت بدهند که حائز شرایط زیر باشند:
· از نظر روانشناسی دارای Gender Identity Disorder باشند. تشخیص این اختلال روانی دارای معیارهای تشخیصی مخصوص به خود است.
· بیمار پس از تشخیص، حد اقل ۲ سال در تصمیم خود پا برجا باشد.
· حداقل یک سال در شکل جنس مخالف در جامعه زندگی بکند تا مشخص شود که جامعه، دوستان و خانواده چه واکنشی دارند و اینکه بیمار می تواند واکنش موارد فوق را بپذیرد یا نه؟
· به مقدارکافی از سوی خانواده و دوستان حمایت شود. بنابراین فردیکه خانواده وی مخالف تغییر جنسیت او هستند و او را طرد کرده اند، مناسب این عمل نمی باشد.
· بیمار بایستی بتواند حداقل یک سال توانائی خود در زندگی کردن در قالب جنس مخالف را نشان دهد.
· مردانیکه دارای اضافه وزن زیاد و چاق هستند، مناسب تغییر جنسیت نمی باشند.
· بیمار باید واقع بین باشد و بداند که تغییر جنسیت چه دستاوردی برای او خواهد داشت و دارای چه عوارضی است.
· دارای تحصیلات کافی جهت درک دستورات پزشک و انجام آنها باشد.
· دارای تمکن مالی خوب برای هزینه های عمل جراحی و دارو درمانی باشد.
مهمترین قسمت برداشتن دستگاه تناسلی مردانه و ایجاد دستگاه تناسلی زنانه می باشد.
در عمل جراحی تغییر جنسیت از مرد به زن (Male to Female) دو اصل اساسی عبارتند از:
· ایجاد یک دستگاه تناسلی زنانه با ظاهر قابل قبول
· ایجاد یک واژن طبیعی قابل کاربرد
برای تغییر جنسیت از مرد به زن به ترتیب اعمال جراحی زیر الزامی هستند. ترتیب انجام اعمال جراحی قابل تغییر است و جراح با توجه به تجربه خود و نیاز بیمار می تواند تغییراتی در آن بدهد:
· ایجاد سینه
· برداشتن هر دو بیضه
· برداشتن آلت تناسلی
· ایجاد واژن
· ایجاد کلیتوریس
· ایجاد لبهای کوچک و بزرگ شبیه آلت تناسلی زنانه که به آن لابیوپلاستی (Labioplasty) گفته می شود
برای انجام هر یک از اعمال جراحی فوق روشهای مختلفی وجود دارند، مثلا برای ایجاد واژن هم می توان از روده ها استفاده کرد و هم از آلت تناسلی خود مرد. علاوه از دو روش فوق روشهای متعدد دیگری نیز وجود دارند. مهمترین اصل این است که جراح با کدام روش تجربیات زیاد و رضایت بخش دارد، در ضمن انتظارات بیمار و آناتومی بدن وی نیز اهمیت دارد. انجام بعضی از اعمال جراحی برای آناتومی بخصوصی از موضع مورد عمل خیلی موفقیت آمیز است. چون این اعمال جراحی فوق العاده فوق تخصصی هستند، توضیح بیشتر از این فقط سبب خسته شدن خواننده می شود. کلیتوریسی که برای مرد ایجاد می شود (Clitoroplasty) حتماً باید حس داشته باشد. برای ایجاد کلیتوریس از کلاهک آلت تناسلی مرد استفاده می شود.
اعمال جراحی زیر اختیاری است و درصورت درخواست بیمار انجام می شوند، مهمترین آنها ایجاد تغییراتی در صورت است که سبب کاهش و از بین رفتن شکل صورت مردانه می باشد. برای ایجاد صورت زنانه اعمال جراحی زیر بر روی صورت انجام می شوند:
· عمل جراحی پلاستیک بینی
· بالا کشیدن ابروها
· کوچک کردن استخوان فک
· کاهش اندازه چانه
· برجسته تر کردن یا بزرگ کردن گونه ها
· بالا کشیدن لبها
· کوچک کردن غضروف تیروئید
در تغییر جنسیت مرد به زن (Male to Female)، از یک سال قبل تجویز هورمون زنانه یا همان استروژن شروع می شود، آن خود نیز کمک به ایجاد ظاهر زنانه می کند.
اثرات تجویز هورمون زنانه در مرد به قرار زیر هستند:
· بزرگ شدن سینه ها
· از بین رفتن نعوظ
· کوچک شدن بیضه ها
· کاهش جوشهای جلدی
· کاهش موهای صورت و بدن
· کاهش توده عضلانی و قدرت عضلات
· نرمتر و صاف شدن پوست
· تغییر در طرز انتشار چربی بدن، یعنی چربی از ناحیه شکم به طرف لگن، رانها و کفلها رانده شده و لگن مثل خانمها پهن می شود.
تجویز طولانی مدت هورمون مردانه به زنان و هورمون زنانه به مردان دارای عوارض مخصوص به خود است که در مقالات جداگانه به آنها پرداخته خواهد شد.
در رابطه با این پست نظری ثبت نشده است ...