طبقه بندی مطالب

  • دسته‌ها
  • پربازدیدترین مطالب

    جزئیات مطلب

    ایجاد واژن در خانمهای فاقد واژن و یا در افرادیکه تغییر جنسیت می دهند

    تعداد بازدید:6577

    واژن عضو اصلی برقراری رابطه جنسی در خانمها است و اصولا خانم بدون واژن معنی ندارد گو اینکه خانمها برای رسیدن به ارگاسم یا همان ارضاء جنسی نیاز چندانی به واژن ندارند. فقدان واژن تاثیرات روحی و روانی عمیقی در خانمها دارد، درست است که خانمها برای رسیدن به ارضاء جنسی نیازی چندان به واژن ندارند ولی منبع اصلی ارضاء جنسی در مردان واژن همسر می باشد. فقدان واژن در بعضی از موارد همراه با فقدان رحم است و چون موضوع پریود شدن در بعضی از خانواده ها تابو می باشد اینگونه دختران تا بعد از ازدواج متوجه مشکل خود نمی شوند ولی اگر رحم کامل داشته باشند بعلت جمع شدن خون در داخل رحم دل درد گرفته و به پزشک مراجعه کرده و موضوع تشخیص داده می شد.

    از طرف دیگر در سالهای اخیر تعداد صدور مجوزهای لازم جهت تغییر جنسیت رو به فزونی گذاشته و در تغییر جنسیت مرد به زن مهمترین قسمت عمل جراحی، ایجاد یک واژن طبیعی است. بنده در اینگونه بیماران که عمل شده اند در هیچ یک واژن طبیعی ملاحظه نکرده و برای بیماران واژن طبیعی درست نشده بود.

    متاسفانه در کشور ما تغییر جنسیت بیشتر در تغییر ظاهر و لباس خلاصه می شود در صورتیکه طبق قانون فردیکه برای وی این مجوز صادر شده باید اعمال جراحی لازم را نیز انجام دهد. تا رسیدن به مرحله عمل جراحی بیمار باید دو مرحله زیر را طی کند:

    1. ۱۸ ماه در هیبت جنس مخالف در جامعه زندگی کند.
    2. قبل از عمل جراحی باید دو سال هورمون درمانی شود که ۱۸ ماه نیز در دل این دو سال می باشد.

    از هر ۳۰ دختر مبتلا به فقدان مادرزادی واژن یک نفر دارای اختلال در کلیه ها نیز است که بیشتر بصورت فقدان یکطرفه کلیه می باشد.

    علائمی که همراه با فقدان مادرزادی واژن هستند عبارتند از:

    1. عدم پریود شدن همراه با درد شکمی که در دخترانی دیده می شود که دارای رحم هستند.
    2. عدم پریود شدن بدون درد که در دخترانی دیده می شود که همراه با فقدان واژن دارای فقدان رحم نیز هستند.
    3. کرامپ و دردهای شکمی ماهانه که در موعد پریود شدن اتفاق می افتند.

    درمان فقدان واژن و یا ایجاد واژن

    1. اتساع محل واژن توسط خود فرد. به بیمار آموزش می دهند که محل طبیعی واژن را با سوندهای مخصوص در اندازه مختلف متسع نماید و رفته رفته شماره و اندازه سوندها را افزایش دهد.
    2. استفاده از پیوند پوست که از معمولا از کشاله ران در دور یک سیلندر واژن درست کرده و در محل گذاشته می شود.
    3. استفاده از پوست آلت تناسلی.

    روشهای مختلف دیگر نیز وجود دارند ولی هیچکدام در دراز مدت مشکل بیمار را حل نمی کنند و کم کم بسته می شوند.

    بهترین روش ایجاد واژن استفاده از یک تکه روده است که باز در اکثر موارد از انتهای روده بزرگ یک تکه ۱۵ سانتی متری برداشته شده و به عنوان واژن در محل طبیعی واژن گذاشته می شود. این یک عمل جراحی بسیار بزرگ است نیز به تجربه کافی در جراح دارد و جراح باید دوره های آموزشی کافی در این مورد را دیده باشد.

    برای انجام این عمل جراحی باید یک تکه از روده با پایه خونرسانی خوب جدا و مجددا دو انتهای روده بهم دوخته شوند تا تداوم روده برقرار شود. برای اینکار از تجهزات پیشرفته استفاده می شود که باید همگی یک بار مصرف باشند و پس از مصرف باید دور انداخته شوند و گرنه خطر انتقال بیماری وجود دارد. سلامتی انسانها را نمی توان قیمت گذاشت. استفاده از تجهیزات، مدت زمان حدود دو هفته بستری و چون اکثر بیماران ایرانی دارای همراه هم هستند، هزینه این عمل جراحی در مراکز خصوصی را بالا می برد،  خصوصا در بیمارستانهائیکه بصورت مطلق از کلیه تجهیزاتی که باید یکبار مصرف شوند، همان یکبار مصرف می شوند. هزینه این عمل جراحی در مرکزی که بنده کار می کنم طبق تعرفه دولتی برای بیمارستانهای خصوصی حدود چهل میلیون تومان می شود.

    سیاست ما این است که در دخترانیکه فاقد واژن هستند همان بدوا از این عمل استفاده می شود. ولی در تغییر جنسیت از مرد به زن، عمل حتما در دو مرحله و گاها در ۳ مرحله انجام می شود. در مرحله اول بیضه ها و آلت تناسلی برداشته شده و دستگاه تناسلی خارجی که همان فرج می باشد درست می شود و شش ماه بعد اقدام به ایجاد واژن از روده می گردد.

     

    کانال تلگرام بیماریهای ارولوژی:
    https://telegram.me/drsafarinejad

    کانال تلگرام مخصوص باروری و ناباروری:

    https://t.me/nabarvaridrsafarinejad

    کانال تلگرام مخصوص سلامت جنسی:

    https://t.me/salamatjensidrsafarinejad

    کانال تلگرام مخصوص زگیل تناسلی:

    https://t.me/zegiltanasolidrsafarineiad

    کانال تلگرام مخصوص ترانسها:

    https://t.me/Iraniantransgender

     



      آرشیو مقالات اورولوژی عمومی