طبقه بندی مطالب
پربازدیدترین مطالب
مقالات منتخب هفته
جزئیات مطلب
وجود شن ریزه در داخل نسج بیضه
تعداد بازدید:14387
تجمع ذرات کلسیم در داخل نسج بیضه را شن ریزه یا میکروکلسیفیکاسیون (Microcalcification) بیضه می گویند. این بیماری معمولا در حین سونوگرافی بیضه به یک منظور دیگر کشف می شود و علائم بالینی خاصی ندارد. در سالهای اخیر این بیماری اهمیت پیداکرده است و بیماران زیادی به دلیل داشتن این موضوع مراجعه می کنند.
علت وجود شن ریزه در داخل نسج بیضه شناخته شده نیست. هر بیضه از حدود ۳۰۰-۲۰۰ لوله اسپرم ساز تشکیل شده است. اگر در داخل این لوله ها کلسیم رسوب کند به آن میکروکلسیفیکاسیون بیضه گفته می شود که با بزرگ شدن و تجمع کلسیم بیشتر سبب ایجاد شن ریزه می گردد.. میکروکلسیفیکاسیون بیضه معمولا متعدد و در سرتاسر بیضه منتشر می شود و با سونوگرافی به راحتی قابل تشخیص است. میزان گزارش شده شیوع این بیماری خیلی متفاوت است و از ۱۱-۱ درصد متغیر می باشد. میزان شیوع در سیاه پوستان بیشتر است. در افرادیکه دارای شن ریزه در داخل نسج بیضه می باشند، شیوع آن در سایر نسوج مثل ریه ها و سیستم عصبی نیز بیشتر است، و عده ای علت ژنتیک را برای آن مطرح کرده اند. اخیرا مشخص شده که در افراد مبتلا به میکروکلسیفیکاسیون بیضه جهش در ژن SLC34A2 که در روی کروموزوم ۱۵ قرار دارد وجود دارد.
این بیماری مخصوص سن خاصی نیست و از کودکی تا کهن سالی دیده می شود، ولی قبل از بلوغ و در مردان بالای ۶۰ سال بندرت دیده می شود. معمولا دو طرفه و بدون علامت است، گاها این بیماران با درد بیضه مراجعه می کنند و در تشخیص افتراقی علل درد بیضه باید میکروکلسیفیکاسیون بیضه را هم مد نظر قرار داد. در سالهای اخیر چندین گزارش بوده است که وجود شن ریزه در داخل نسج بیضه آنرا مستعد سرطان می کند. چون اکثر موارد تشخیص میکروکلسیفیکاسیون بیضه بدنبال سونوگرافی به یک دلیل دیگر مثلا درد بیضه صورت می گیرد عده ای معتقد هستند که ما بین وجود شن ریزه در داخل نسج بیضه و سرطان یک رابطه ضعیف وجود دارد.
بیمارانیکه دارای شن ریزه در داخل نسج بیضه می باشند به چندین دسته تقسیم می شوند و هر کدام نیازمند اقدام خاصی می باشد:
مهمترین علل کلسیفیکاسیون محدود بیضه عبارتند از:
کلسیفیکاسیون بیضه را بر اساس یافته های سونوگرافی تقسیم بندی و نمره دهی می کنند:
اگر فردی دارای کلسیفیکاسیون خیلی نامنظم در بیضه باشد، به احتمال ۲۲ درصد دارای سرطان بیضه است.
میکروکلسیفیکاسیون بیضه با کدام بیماریها رابطه دارد؟
بیمار مبتلا به میکروکلسیفیکاسیون بیضه چگونه باید پیگیری شود؟
در موارد زیر حتما بیوپسی بیضه لازم است:
اگر در بررسی اولیه بیضه فاقد بدخیمی بود، باید به بیمار خود معاینه گری را یاد داد و سالانه نیز توسط پزشک معاینه و بررسی شود.
کانال تلگرام مخصوص باروری و ناباروری:
https://t.me/nabarvaridrsafarinejad
https://t.me/salamatjensidrsafarinejad
https://t.me/zegiltanasolidrsafarineiad
https://t.me/Iraniantransgender
در رابطه با این پست نظری ثبت نشده است ...