طبقه بندی مطالب

  • دسته‌ها
  • پربازدیدترین مطالب

    جزئیات مطلب

    درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) شبانه با لیزر

    تعداد بازدید:1688

    خُروپف و توقف تنفس شبانه یک بیماری نسبتا شایعی است. خُروپف یک بیماری شایعی است و در هر فردی می تواند اتفاق بیفتد ولی در مردان و افراد چاق شایعتر است. خروپف تمایل دارد که با افزایش سن شدیدتر شود. خروپفی که گاهاً اتفاق می افتد، یک موضوع جدی نیست و معمولا شریک خواب متوجه آن نمی شود، ولی اگر خُروپف دائمی باشد نه تنها سبب آزار و اذیت شریک خواب شبانه می شود بلکه کیفیت خواب خود فرد مبتلا را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. درمان طبی فقط در موارد خروپف دائمی و عادتی لازم است.

    خُروپف کی اتفاق می افتد؟

    خُروپف موقعی اتفاق می افتد که جریان هوا از طریق دهان و بینی مواجه با انسداد می شود. انسداد جریان هوا می تواند ناشی از موارد زیر یا ترکیبی از موارد زیر باشد:

    1. انسداد جریان هوا از طریق بینی: بعضی افراد در فصل آلرژی یا در موقعیکه سینوسهای آنها عفونی شده اند، خرخر می کنند. تغییر شکل استخوانهای بینی مثل انحراف تیغه بینی، یا پولیپهای داخل بینی می توانند عامل ایجاد خروپف حین خواب شوند.
    2. ضعف عضلات و زبان: عضلات گلو و زبان اگر خیلی شل باشند، سبب می شود که آنها روی هم خوابیده و بطرف عقب به مدخل راههای هوائی افتاده و آنها را مسدود کنند. از علل این ضعف عضلانی، خواب عمیق، استفاده از الکل و قرصهای خواب را می توان نام برد. با افزایش سن و پیر شدن، این عضلات بیشتر شل شده و شدت خروپف بیشتر می شود.
    3. وجود بافتهای حجیم در گلو: در افراد چاق بافتهای گلو حجیم میشوند و سبب انسداد راههای هوائی می گردند بدین دلیل کودکانیکه دارای لوزه های بزرگ ویا لوزه سوم هستند دچار خُرخُر حین خواب می شوند.
    4. دراز بودن کام نرم: اگر کام نرم دراز باشد (طولانی) سبب تنگتر شدن ورودی سوراخهای بینی بداخل گلو می شود.

    خطرات خُروپف کدامها هستند؟

    خُروپف عادتی می تواند سبب مشکلات جدی برای سلامتی شود. این مشکلات بعلت ایجاد توقف تنفس (آپنه) در حین خواب می باشد. توقف تنفس (آپنه) در حین خواب می تواند سبب مشکلات زیر شود:

    1. قطع تنفس: این قطع تنفس می تواند از چند ثانیه تا چند دقیقه باشد که علت آن انسداد نسبی یا کامل راههای هوائی است.
    2. بیدار شدن مکرر از خواب، حتی اگرچه فرد متوجه آن نشود.
    3. خوابیدن سبک: بیدار شدن زود زود در حین خواب شبانه، شکل طبیعی خواب شبانه را بهم می ریزد و منجر به این میشود که فرد مدت زمان بیشتری را در خواب سبک بگذراند.
    4. فشار بر روی قلب: قطع تنفس انسدادی در حین خواب سبب ایجاد فشارخون بالا می شود و بدنبال آن ممکن است قلب نیز بزرگ شود، با بزرگ شدن قلب خطر حمله قلبی و سکته افزایش می یابد.
    5. کیفیت بد خواب شبانه: این منجر به خواب آلودگی در حین روز میشود و می تواند اثر سوء بر روی کیفیت زندگی داشته و احتمال تصادفات رانندگی را زیاد می کند.

    برای درمان توقف تنفس (آپنه) در حین خواب روشهای زیر وجود دارند که مستلزم استفاده از دستگاه در حین خواب هستند:

    1. تغییر سبک زندگی مثل کاهش وزن
    2. استفاده از دستگاههائی که سبب ایجاد فشار مثبت مداوم در راههای هوائی Continuous positive airway pressure (CPAP) می گردند.
    3. استفاده از دستگاه های تنفس دهانی که فرد در حین خواب آنها را به ناحیه دهان می بندد.

    درمان باید لیزر NightLase

    امروزه با ابداع لیزر اربیوم یاگ می توان خُروپف شبانه و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب را بطور موثری توسط لیزر درمان کرد.

    NightLase یک براند انحصاری مخصوص درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب شبانه می باشد. این دستگاه تولید کننده لیزر از اثرات سوء خروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب می کاهد، و شدت خُرخُر را کم می کند. این با استفاده از لیزر اربیوم یاگ است که بصورت سطحی و خیلی ملایم بکار برده می شود.

    لیزر NightLase برای درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب چگونه عمل می کند؟

    با تاباندن لیزر با طول موج، شدت و مدت تنظیم شده به بافت، سبب سفت شدن بافت می شود و بدین ترتیب صدای خُرخُر کاهش پیدا کرده و از اثرات سوء قطع تنفس یا آپنه در حین خواب می کاهد. اینکار در دو مرحله ساده بشرح زیر انجام میشود:

    1. آماده ساختن بافت: نوع لیزر سبب ایجاد یک پیش گرما در بافت می شود.
    2. تقویت بافت: با تاباندن لیزر بافت کشیده، سفت و تقویت می شود.

    یک دوره کامل درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب توسط NightLase لازمه سه جلسه درمان در طول مدت شش هفته می باشد. یعنی هر دو هفته یک جلسه درمانی بیمار خواهد داشت. بدست آوردن نتیجۀ نهائی و مطلوب درمان خروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب توسط لیزر ممکن است تا یک سال طول بکشد. پس از درمان ممکن است بیمار و یا شریک خواب شبانه وی احساس کنند که مشکل دارد بر می گردد، در این مواقع ممکن است به یک جلسه درمان دیگر نیاز باشد.

    سیستم NightLase چیست و چقدر در درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب مؤثر است؟

    سیستم NightLase برای درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب باید لیزر اربیوم یاگ تولید کند. مزیت این سیستم در این این است که طول مدت زمان هر پالس را می توان بدقت کنترل کرد. این روش سبب نفوذ سطحی گرما بداخل بافت می شود بدون اینکه به بافت آسیب زده و یا سبب عوارض ناخواسته شود. این لیزر بقدر کافی دارای ملایمت است که بتوان آنرا در بافتهای حساس داخل دهان بکار برد، ولی از طرف دیگر بقدر کافی قوی است که بتواند اثرات بالینی مفید ایجاد نماید. پارامترهای NightLase برای درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب باید از قبل بر روی دستگاه تنظیم شوند.

    این درمان چقدر پیچیده و مؤثر است؟

    اگر اپراتور آموزش کافی دیده باشد آن یک روش کاملا ساده است و پیچیدگی ندارد و از طرف دیگر، فوق العاده در اصلاح شیوه خواب مؤثر می باشد. مؤثر بودن این نوع لیزر در درمان خُروپف و توقف تنفس (آپنه) در حین خواب در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است. با درمان توسط NightLase دیگر به بستن دستگاه به ناحیه دهان در حین خواب نیازی نیست. این درمان نیاز به بیهوشی ندارد و بصورت سرپائی قابل انجام است.

    برای مشاوره، اخذ نوبت ویزیت و اخذ نوبت لیزر لطفا با شماره تلفن ۸۸۵۳۹۳۲۰ تماس حاصل فرمائید.

    کانال تلگرام بیماریهای ارولوژی:

    https://telegram.me/urologicaldiseasedrsafarinejad

    کانال تلگرام مخصوص باروری و ناباروری:

    https://t.me/nabarvaridrsafarinejad

    کانال تلگرام مخصوص سلامت جنسی:

    https://t.me/salamatjensidrsafarinejad

    کانال تلگرام مخصوص زگیل تناسلی:

    https://t.me/zegiltanasolidrsafarineiad

    کانال تلگرام مخصوص ترانسها:

    https://t.me/Iraniantransgender

    کانال کاربرد لیزر اربیوم یاگ

    https://t.me/erbyaglaserdrsafarinejad

    کانال بیماریهای آمیزشی

    https://t.me/stddrsafarinejad

     

    NightLase Snoring Treatment Figure 1 NightLase Snoring Treatment Figure 2 NightLase Snoring Treatment Figure 3 NightLase Snoring Treatment Figure 4



    اربیوم یاگ لیزر و کاربردهای آن